Wijkteams

De zestien wijkteams in Almere worden gevormd door medewerkers van de gemeente Almere, de VMCA, De Schoor, Zorggroep Almere, MEE IJsseloevers, GGD Flevoland en het voormalige Bureau Jeugdzorg. 

Medewerkers van de wijkteams geven informatie en advies. Ze kunnen mensen op weg helpen om ondersteuningsvragen zelf op te lossen. Ze kunnen ook verwijzen naar (algemeen toegankelijke) voorzieningen in de wijk of stad. Of ze vinden een vrijwilliger die ergens mee kan helpen. Is er professionele zorg of ondersteuning nodig? Dan verloopt de beoordeling en aanvraag via de wijkteams. 

Een nadere beschrijving van het werk van de wijkteams, inclusief bezoekadressen, inloopspreekuren en de professionals per team is te vinden op www.wijkteamsalmere.nl.

Bereikbaarheid voor professionals

Voor inwoners zijn de wijkteams te bereiken via het gemeentelijke telefoonnummer 14 036. Voor professionals en verwijzers is gekozen voor een rechtstreekse contactmogelijkheid (niet bedoeld voor acquisitie) om de onderlinge samenwerking gemakkelijker te maken. Daarom heeft elk wijkteam een eigen pikettelefoonnummer. Professionals  die bellen, worden automatisch doorverbonden naar de mobiel van de dienstdoende wijkwerker van het specifieke wijkteam. 

Met de pikettelefoon zijn de wijkteams elke werkdag bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. Het is niet mogelijk om een voicemailbericht in te spreken. De pikettelefoon is niet bedoeld voor inwoners. Om verkeerd gebruik te voorkomen, worden de nummers daarom niet online gepubliceerd. De wijkwerkers verspreiden de pikettelefoonnummers zelf onder de professionals in hun wijk. Heeft u de nummers (nog) niet ontvangen, of bent u ze kwijt? Vul dan het contactformulier in. U kunt ook bellen naar telefoonnummer 14 036. U wordt dan doorverbonden met het juiste piketnummer.