Verandering van inkomen na scheiden?

Een scheiding is erg ingrijpend en heeft invloed op allerlei gebieden in jouw leven, bijvoorbeeld je geldzaken. Met alle financiële veranderingen is het belangrijk opnieuw overzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven.

Maar wat moet je regelen? Waar heb je recht op? Kan je nog rondkomen na de scheiding? Dit zijn lastige vragen. Daarom heeft het Nibud het online geldplan Scheiden gemaakt. Dit vind je vanaf 21 juni op www.startpuntgeldzaken.nl/almere en is gratis en anoniem in te vullen. Het helpt je inkomsten en uitgaven na een scheiding in beeld te krijgen, de inkomsten te vergroten en de uitgaven te verlagen. Je kiest zelf over welke onderwerpen je meer wilt weten en het plan eindigt met een actieplan op maat. Zo krijg je (opnieuw) grip op je geld en kun je geldproblemen voorkomen. Bekijk vooral ook de andere 9 geldplannen voor verschillende omstandigheden en momenten in iemands leven. Zo is er onder andere het Geldplan Beter Rondkomen, Geldplan Bijna 18 en Geldplan Pensioen.

Wist je dat de gemeente Almere samen met het Nibud ook een Geldspecial Uit Elkaar heeft gemaakt? Dit is een geldkrant (in PDF) waarin staat waar je meer hulp kunt vinden. Zo geeft de Stichting Wetswinkel Almere gratis juridisch advies en staat het Wijkteam voor je klaar om met jou mee te denken en vragen te beantwoorden.

Zijn er al geldproblemen en zoek je financieel advies, hulp bij schulden of het treffen van betalingsregelingen? PLANgroep helpt je graag. Meld je aan bij plangroeponline.nl/almere of bel met 036- 539 59 50. De hulp is gratis.