Skip to content

Bevorder veilig internetten: eerst checken, dan klikken

9 juli 2019

Deze maand staat in het teken van veilig internetten. Om mensen te helpen zich beter tegen internetcriminaliteit te beschermen, organiseert het ministerie van Justitie en Veiligheid samen met een groot aantal partners een nieuwe publiekscampagne onder het motto ‘Eerst checken, dan klikken’. Ook Almere doet mee. Doe als professional zelf je voordeel met de tips en breng ze waar mogelijk ook onder de aandacht van inwoners met wie je contact hebt!

Internetcriminelen worden slimmer. Hierdoor is het steeds lastiger in één oogopslag te herkennen als zij je persoonlijke gegevens willen misbruiken of je geld afhandig willen maken. Check daarom eerst of een link, bijlage of betaalverzoek in een e-mail, sms of appje te vertrouwen is. En klik pas als je dat zeker weet. 

Praktische tips tegen internetcriminaliteit

  • Voer updates altijd direct uit;
  • Gebruik een sterk wachtwoord of wachtzin;
  • Gebruik altijd een virusscanner;
  • Maak regelmatig een back-up.

Meer informatie

Op veiliginternetten.nl en veilig.almere.nl/cybercrime vind je tips om de internetveiligheid verder te vergroten. Volg de gemeente Almere ook op Facebook, Instagram of Twitter voor wekelijkse praktische tips tegen internetcriminaliteit.