Dag tegen de mensenhandel

18 Oktober is de Dag tegen Mensenhandel

‘Mensenhandel is het werven, vervoeren of opnemen en huisvesten van mensen met gebruik van dwang en het doel om uit te buiten.’ Slachtoffers zitten vaak in een kwetsbare positie. Ze worden gechanteerd, bedreigd, mishandeld of misleid. Ze zitten gevangen in een uitbuitingssituatie. Elke dag worden er mannen, vrouwen en kinderen mishandeld en uitgebuit. Daar kunnen wij als samenleving iets aan doen! 

“Mensenhandel vraagt dat wij als samenleving ons best doen, omdat het een delict is waarbij de slachtoffers zich niet zelf melden. We moeten onze ogen er voor open houden dat er in Almere mensen zijn die slachtoffer zijn van mensenhandel, een vorm van moderne slavernij. Als we de schouders eronder zetten, kunnen we mensen echt helpen om uit deze situatie te komen. Ik zie gelukkig een enorme motivatie en betrokkenheid, zowel bij de gemeente Almere, politie als bij de hulpverleners zoals bij het Oranje Huis.”

Wethouder Froukje de Jonge

Interviews

In eerste plek zijn wij er voor de veiligheid van onze cliënten. Waar we ons op focussen is bij iedereen anders.

Lees het hele interview met Bo, hulpverlener bij Blijf Groep

Mijn werk is heel veelzijdig. En daardoor een uitdagend beroep. Slachtoffers van mensenhandel krijgen in Nederland te maken met allerlei ingewikkelde procedures. Om hen goed te begeleiden, is specifieke kennis nodig.

Lees het hele Interview met Zorgcoördinator Mensenhandel in Flevoland Ellen van Klaveren