Skip to content

Start Inclusiecampagne 13 februari in Café op 2

Hierbij nodigt de ViP (VN verdrag in de Praktijk) -adviesgroep u van harte uit voor ViP bijeenkomst van 13 februari in Café op 2.

Maandelijks organiseert de ViP werkgroep op de 13e van de maand in Almere een ViP café met telkens een ander thema wat betrekking heeft op Inclusie.  Inclusie betekent dat mensen met een beperking meedoen in de samenleving, en erbij horen. In een inclusieve samenleving kunnen mensen met een beperking precies dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking. Bijvoorbeeld zelfstandig reizen, zelfstandig stemmen en zelf beslissen waar ze wonen en naar school gaan. Maar zo werkt het jammer genoeg nog niet en daar wil ViP graag verandering in brengen. Daarom organiseren ze elke maand een bijeenkomst waar iedereen heen kan met ideeën, aanbevelingen, klachten, en het inbrengen andere zaken waar mensen met een beperking tegen aan lopen.

Wethouder Jerzy Soetekouw zal het startsein geven van de publiekscampagne. Deze campagne bestaat uit 8 Guusjes, affiches en advertenties. De Guusjes laten in een oogopslag zien waar mensen met een beperking, letterlijk en figuurlijk, tegen aan lopen in hun dagelijks bestaan.

In Almere is sinds ruim 2 jaar de ViP Werkgroep actief. De Vip werkgroep bestaat uit ervaringsdeskundigen uit verschillende disciplines en werkt samen met de gemeente Almere.

Het ViP café is een laagdrempelige bijeenkomst in Café op 2 in het hart van de stad aan het Stadhuisplein nr. 2 (tegenover het stadhuis). De toegang van het ViP café is gratis en u ontvangt 2 drankmuntjes. De bijeenkomsten worden gehouden van 15.00 – 17.00 uur.