Taalhaven trapt af met bijeenkomst over laaggeletterdheid

10 maart 2017
Lezende man

In Almere Haven is de aftrap gegeven van een samenwerking om laaggeletterde Almeerders beter te leren lezen en schrijven. Ruim zestig professionals maakten kennis met het initiatief Taalhaven. Ze hoorden in de eerste plaats wat laaggeletterdheid is en wat de impact is op het dagelijks leven van mensen. Het verhaal kwam van zogeheten taalambassadeurs; Almeerders die zelf ooit veel moeite hadden met lezen en schrijven en dit pas op latere leeftijd zijn gaan leren.

Samenwerkingsverband

Taalhaven is een samenwerkingsverband van de volgende organisaties: Humanitas, ROC Flevoland, De Nieuwe Bibliotheek, VMCA, De Schoor, Prago en Stichting Lezen & Schrijven. Deze organisaties hebben allemaal als doel om mensen beter te leren lezen en schrijven. Bij Taalhaven kan iedereen terecht met zijn of haar taalvraag. Ter plekke blijkt welk aanbod heb beste bij de persoon past.

Taalhaven is hard nodig

Het bereiken van mensen met een autochtone achtergrond die moeite hebben met lezen en schrijven blijkt erg lastig. Daarom zoeken de partners van Taalhaven de samenwerking met organisaties die directer in contact staan met de doelgroep. Dit zijn bijvoorbeeld wijkteams, huisartsen, buurtwerkers, wijkverpleegkundigen en woningcorporaties. 

De partners van Taalhaven zijn vanaf nu op tal van evenementen aanwezig. Hiermee geven zij nog meer bekendheid aan het onderwerp laaggeletterdheid en aan de aanpak van Taalhaven.

Taalhaven is op maandagmorgen en dinsdagmiddag te vinden in Corrosia (Markt 43). Het samenwerkingsverband is ook te bereiken via taalhavenalmere@gmail.com