Skip to content

Stemmen op Almeerse vrijwilligers voor landelijke prijzen

21 december 2018
Logo Meer dan handen

Tot 11 februari kan iedereen stemmen op de vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers die kans maken op de landelijke Meer dan handen-vrijwilligersprijzen. Het publiek kan kiezen uit ruim 130 landelijke en lokale projecten en vrijwilligers. De Almeerse deelnemers die meedingen, zijn de Ouder en Kind Inloop, Stichting De WisseWasjes, De Groene Reus en mevrouw Zainab Alzaidy. Alle deelnemers zijn te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl.

Jury- en publieksprijzen

Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de individuele PassiePrijs, waarbij een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. De winnaars ontvangen prijzen variërend van € 500 tot € 5.000. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een jury én een door het publiek.

Lokale aanmeldingen

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden jaarlijks uitgereikt om vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten. Ook dit jaar speelden gemeenten een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. Zo’n zestig gemeenten meldden projecten aan, waaronder Almere.

Selectiecriteria

Het thema dit jaar is: hart voor vrijwilligers. De jury beoordeelt de landelijke projecten en initiatieven daarom onder andere op hun vrijwilligersbeleid. Bij lokale projecten let de jury vooral op de betekenis van de organisatie voor hun omgeving of gemeente. De PassiePrijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt. De prijsuitreiking is op 15 februari 2019.

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.