Skip to content

Almere krijgt nieuwe campus voor internationaal onderwijs

22 februari 2018
Leerling schrijft

De gemeenteraad in Almere heeft ingestemd met de nieuwbouw van een internationale campus in Almere met een capaciteit van 700 leerlingen. De school wordt gebouwd in de nieuwe wijk Stadstuinen Poort. In 2019 vindt de aanbesteding plaats en start de uitvoering, die doorloopt in 2020. Richtdatum voor de oplevering is de jaarwisseling 2020.

De huidige twee internationale scholen, de International Primary School Almere (IPSA), gevestigd in Literatuurwijk, onder bestuur van de Almeerse Scholen Groep, en de International School Almere (ISA) aan de Heliumweg in Poort, onder bestuur van het Baken Almere, gaan dan samen verder op één locatie. Omdat de vraag naar internationaal onderwijs in de metropoolregio Amsterdam toeneemt en de twee scholen in Almere op hun huidige locaties niet verder kunnen groeien, heeft Almere gekozen voor nieuwbouw van een gezamenlijke internationale campus. 

Almere verbetert hiermee het vestigingsklimaat voor internationale werknemers en bedrijven in Almere, Flevoland en in de gehele metropoolregio Amsterdam. Niet alleen Almeerse bedrijven, maar vooral internationale bedrijven in Amsterdam doen in toenemende mate een beroep op Almere voor wonen en scholen voor hun internationale werknemers. De komst van een instituut als het Europees Medicijn Agentschap naar Amsterdam zal deze vraag waarschijnlijk versterken. De internationale campus wordt gefinancierd door de gemeente Almere met bijdragen uit het Fonds Verstedelijking Almere, de MRA en de internationale scholen.